Frikyla

Frikyla med bergvärme

En till fördel med bergvärmehål är att man inte bara kan utvinna värme från berget utan även kyla! För att kunna hålla en skön arbetsmiljö inne året om.

Detta fungerar genom att köldbäravätskan som leder upp värmen från berggrunden, leder istället upp kyla under de heta sommardagarna. När vi tar upp kyla värms borrhålet upp av den överblivna värmen som skapas, detta kallas frikylaproduktion. Tack vare detta så höjs borrhålets medeltemperatur och ännu mer energi går att använda sen när kyla kommer.

Nästa steg

Välj ett erfaret bolag för att borra era nästa energibrunnar. Första steget är att kontakta oss, berätta mer om ert projekt och få en offert.

Kontakta oss

Privatkund

Vi hjälper både företag och offentliga sektorn men är du privatperson och behöver hjälp med att borra för bergvärme så ska du i första hand kontakta Ove Karlssons Brunnsborrning.

Privatkund

Visste du att?

Göte Karlssons Brunnsborrning har funnits sedan 50-talet och har lång erfarenhet av att borra energibrunnar för bergvärme. Hundratals företag, myndigheter och privatpersoner har genom alla dessa år fått hjälp med specialborrning. Vi är vana att arbeta med entreprenad för många olika uppdrag.

Vi är troligen Smålands äldsta brunnsborrare!

Vare sig det gäller Bergsvärme eller andra typer av borruppdrag så är det första ni ska göra att kontakta oss och berätta mer om ert projekt