Bergvärme för fastighet och flerbostadshus

Göte Karlssons Brunnsborrning är brunnsborrare som borrar energibrunnar för exempelvis bergvärme. Vi har borrat brunnar sedan år 1959 och har lång erfarenhet,  stor kompetens och certifierad verksamhet som kan leverera!

Bergvärme för fastigheter
Bild från Borrföretagen, visar princip med bergvärme, värme och kyla

En värmepump kan enklast beskrivas som en maskin som utnyttjar ”gratisvärme” som finns lagrad i jorden. Tekniken är den samma som används i kylskåp. Besparingen jämfört med el och olja är mer än 50-70%. Till skillnad från tex vedeldning eller liknande, sköter sig en värmepump i stort sätt helt själv.

Därför väljer så många fastighetsägare att satsa på bergvärme eller jordvärme.

Beprövad teknik

Sedan 80-talet har geoenergianläggningar levererat värme till svenska fastigheter.

Dagens teknik är både tillförlitlig och miljövänlig, men det krävs kunnande och erfarenhet för att dessa anläggningar ska kunna leverera billig och i det närmaste underhållsfri värme i många år framöver.

 

Dimensionering

En viktig förutsättning för en väl fungerande geoenergianläggning är korrekt utförd dimensionering. Man kan utgå från verklig förbrukning t ex av olja eller el.

En förutsättning är att den historiska förbrukningen motsvara kommande behov.

Alternativet är att utifrån husets ålder och konstruktion, de boendes vanor och önskemål,

görs en bedömning av förväntat energibehov.

Nästa steg

Välj ett erfaret bolag för att borra era nästa energibrunnar. Första steget är att kontakta oss, berätta mer om ert projekt och få en offert.

Kontakta oss

Privatkund

Vi hjälper både företag och offentliga sektorn men är du privatperson och behöver hjälp med att borra för bergvärme så ska du i första hand kontakta Ove Karlssons Brunnsborrning.

Privatkund

Visste du att?

Göte Karlssons Brunnsborrning har funnits sedan 50-talet och har lång erfarenhet av att borra energibrunnar för bergvärme. Hundratals företag, myndigheter och privatpersoner har genom alla dessa år fått hjälp med specialborrning. Vi är vana att arbeta med entreprenad för många olika uppdrag.

Vi är troligen Smålands äldsta brunnsborrare!

Vare sig det gäller Bergsvärme eller andra typer av borruppdrag så är det första ni ska göra att kontakta oss och berätta mer om ert projekt